FOLOSEŞTE-TE DE ŞANSA VIEŢII TALE

FOLOSEŞTE-TE DE ŞANSA VIEŢII TALE (2Împ.7:1-20)      By David (duţu) Miclea.

*Cuvîntul de aur: La intrarea portii erau patru leprosi, care au zis unul catre altul: „La ce sa sedem aici pana vom muri? (2Împ.7:3)

~CEVA DESPRE TIMP~
-Aşteptarea poate să aducă în viaţa omului multă binecuvîntare, dar tot aşteptarea poate să aducă prăpăd, nenorocire pentru mulţi.
-Timpul însemnează bani pentru foarte mulţi, de aceia caută să-l folosească la maximul.
-Timpul însemnează pentru mulţi viaţă de aceia se bucură de el.
-Dacă este foarte important timpul, atunci trebuie să avem grijă cum îl folosim.

 

 

1. OMUL (LEPROSUL) TREBUIE SĂ ÎŞI VADĂ STAREA ÎN RAPORT CU TIMPUL(vers.4)
Leproşi şi-au văzut starea lor în timpul care se aflau.
-Timpul este scurt şi este în defavoarea noastră, dacă mergem în cetate vom muri; dacă stăm aici vom muri =suntem sortiţi morţi
-În situaţia în care ne aflăm;”pe moarte” avem totuşi o posibilă şansă de supraveţuire = “ne aruncăm în tabăra Sirienilor; daca ne vor lasa cu viata, vom trai, iar daca ne vor omori, vom muri.”
-Ca un om pe pămînt trebuie să ne vedem bine starea în raport cu timpul în care trăim, ţinînd cont că viaţa este trecătoare.
***Daca ne vom gandi sa intram in cetate, in cetate este foamete, si vom muri; si daca vom sta aici, de asemenea vom muri. Haidem, dar, sa ne aruncam in tabara Sirienilor; daca ne vor lasa cu viata, vom trai, iar daca ne vor omori, vom muri.” (vers.4).

2. LEPROŞI PUTEAU SĂ FOLSEASCĂ O ŞANSĂ DIN CELE TREI PE CARE LE AVEAU LA ÎNDEMÎNĂ.(vers.4)

***ŞANSA #1. INTRĂM ÎN CETATE
***Daca ne vom gandi sa intram in cetate, in cetate este foamete, si vom muri.. (vers.4a).
-Leprosul cu boala care îl macină este sortit morţii.
-Omul păcătos, stăpînit de păcat este sortit morţii.
*Intrarea în cetate, însemna pentru leproşi; moarte.
*Intrarea în lumea care ne înconjoară, pentru omul spiritual însemnează; moarte, acelaşi lucru a însemnat pentru Lot, întrarea lui în cetatea blestemată :Au luat si pe Lot, fiul fratelui lui Avram, care locuia in Sodoma; au luat si averile lui si au plecat. (Fac.14:12) tot la fel si pentru Dima lumea în care a intrat ia adus pieirea: Caci Dima, din dragoste pentru lumea de acum, m-a parasit si a plecat la Tesalonic. (2Tim.4:10).
*Credinciosul chiar trăind în lume, el nu este parte din lume: Daca ati fi din lume, lumea ar iubi ce este al ei; dar, pentru ca nu sunteti din lume si pentru ca Eu v-am ales din mijlocul lumii, de aceea va uraste lumea. (Ioan.15:19).
-Cetatea pentru leproşi însemna foamete (2Împ.6:24-30).
-Lumea pentru credincios însemnează foamete spirituală: Iata, vin zile, zice Domnul Dumnezeu, cand voi trimite foamete in tara, nu foamete de paine, nici sete de apa, ci foame si sete dupa auzirea cuvintelor Domnului. Vor pribegi atunci de la o mare la alta, de la miazanoapte la rasarit, vor umbla istoviti incoace si incolo, ca sa caute cuvantul Domnului, si tot nu-l vor gasi. In ziua aceea se vor topi de sete fetele frumoase si flacaii. Ei, care jura acum pe pacatul Samariei si zic: „Pe Dumnezeul tau cel Viu, Dane!” si: „Pe drumul Beer-Sebei!”, vor cadea, si nu se vor mai scula.” (Amos.8:11-14).

***ŞANSA #2. STĂM PE LOC
***si daca vom sta aici, de asemenea vom muri. (vers.4b).
-Lepra o boală aducătoare de moarte, cu cît izolarea e mai mare, medicamentele mai puţine, hrana mai proastă ori de loc, nicio igenă, leprosul era sortiti 100% să moară cît de curînd.
-Omul păcătos, cu cît trăieşte mai mult în păcat cu atît mai mult se adînceşte în el.
*Pentru leproşi, neglijarea timpului a situaţiei în care se aflau însemna moarte.
*Pentru omul păcătos neglijarea stări în care se află şi a timpului în care se găseşte, insemnează, despărţire, pierdere, moarte.(se poate vedea pilda fiului risipitor Luca.15).

***ŞANSA #3. INTRĂM ÎN TABĂRA SIRIENILOR (o şansă pentru leproşi).
***Haidem, dar, sa ne aruncam in tabara Sirienilor; daca ne vor lasa cu viata, vom trai, iar daca ne vor omori, vom muri.” (vers.4c).
Tabăra Sirienilor pentru leproşi era o tabără neutră (la cine îi trebuie un lepros în tabăr, dar patru leproşi).
-Pentru leproşi intrarea în tabăra Sirienilor a însemnat:
(a) libertate, nici un duşman acolo (vers.5-7).
(b) bogăţie, mîncare şi băutură, (vers.8a)
(c) aur, argint şi haine = speranţă de trăit, aşa cum ziceau romȃni despre oraşul Detroit:aici e detrăit))) au luat lucrurile şi le-au ascuns.(vers.8b).
(d) dorul de casă, dorinţa de familile lor, aprinderea unei veşti bune izvorîtă din inima unor leproşi: Apoi si-au zis unul altuia: „Nu facem bine! Ziua aceasta este o zi de veste buna. Daca vom tacea si daca vom astepta pana la lumina zilei de maine, vom fi pedepsiti. Veniti acum si haidem sa dam de stire casei imparatului.” (vers.9).

***ŞANSA #3. INTRĂM ÎN TABĂRA LUI HRISTOS (o şansă pentru păcătos).
-Pentru păcătosul pe moarte, intrarea in lume îi va produce mai mult păcat, nepăsarea faţă de el, şi neluarea timpului în care trăieşte în serios însemnează moarte. Salvarea lui (a păcătosului) este tabăra lui Hristos, ziua de “ASTĂZI” este o zi importantĂ în viaţa păcătosului: „Astazi, daca auziti glasul Lui, nu va impietriti inimile!” (Evr.4:7) nu mîine ca s-ar putea să fie prea tîrziu, păcatul roade şi aduce pieirea: Sa luam, dar, bine seama, ca atata vreme cat ramane in picioare fagaduinta intrarii in odihna Lui, niciunul din voi sa nu se pomeneasca venit prea tarziu. (Evr.4:1).

 

 

 

3. ÎN CONCLUZIE
*Omule oricine ai fi păcatul te duce la moarte, vino la Isus căci El este singurul care te poate elibera şi să îţi dăruiească viaţa veşnică.

~străinişicălători~
(duţu).

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s