FAPTE NU VORBE

FAPTE NU VORBE (Luca.6:46-49) By David (duţu)Miclea

*Cuvîntul de aur: De ce-Mi ziceti: „Doamne, Doamne!”, si nu faceti ce spun Eu? (Luc.6:46).

*Urmînd modelul lui Isus în fapte şi cuvinte: „Ce?”, le-a zis El. Si ei I-au raspuns: „Ce s-a intamplat cu Isus din Nazaret, care era un proroc puternic in fapte si in cuvinte inaintea lui Dumnezeu si inaintea intregului norod. (Luc.24:19).
* Să fim puternici în cuvinte şi fapte: Moise a invatat toata intelepciunea egiptenilor si era puternic in cuvinte si in fapte. (Fapt.7:22).
* Să lăsăm fapta bună să vorbească pentru noi: In Iope, era o ucenica numita Tabita, nume care in talmacire se zice Dorca. Ea facea o multime de fapte bune si milostenii. (Fapt.9:36).
*Prpopovăduindu-L pe Hristos cu fapta: Ci am propovaduit intai celor din Damasc, apoi in Ierusalim, in toata Iudeea si la Neamuri, sa se pocaiasca si sa se intoarca la Dumnezeu si sa faca fapte vrednice de pocainta lor. (Fapt.26:20).
*Ori cît de multe ar fi faptele, nu vom putea să ne lăudăm cu ele: Daca Avraam a fost socotit neprihanit prin fapte, are cu ce sa se laude, dar nu inaintea lui Dumnezeu. (Rom.4:2).
*Să nu uităm pînă la urmă vorba piere dar fapta rămîne: Nu oricine-Mi zice: „Doamne, Doamne!” va intra in Imparatia cerurilor, ci cel ce face voia Tatalui Meu care este in ceruri. (Mat.7:21).
*Mîntuirea rămîne tot prin har chiar dacă avem fapte: Nu prin fapte, ca sa nu se laude nimeni. (Efes.2:9).
~străinişicălători~
(duţu)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s