ÎNAPOI LA ALTAR.

ÎNAPOI LA ALTAR. (1Împ.18:16-40) By David (duţu) Miclea

*Cuvîntul de aur: Ilie a zis atunci intregului popor: „Apropiati-va de mine!” Tot poporul s-a apropiat de el. Si Ilie a dres altarul Domnului care fusese sfaramat. (1Reg.18:30).

Multe din problemele unei ţări, a unui popor a unei famili, a unei Biserici, a unui individ se vor realize înspre bine dacă ar fi o întoarcere complectă la “ALTAR”
În mijlocul situaţie îngrozitoare în care era Israel nu mai era nici o şansă nici o soluţie, decît aceia a întoarceri întregului popor la “ALTAR”.
Ilie chiar aceasta vrea de la tot Israelul: Ilie a zis atunci intregului popor: „Apropiati-va de mine!” Tot poporul s-a apropiat de el. Si Ilie a dres altarul Domnului care fusese sfaramat. (1Reg.18:30).
“ALTARUL” = Locul prezenţei lui Dumnezeu, locul jertfiri, locul sacrificiului, locul unde jertfele sunt închinate lui Dumnezeu.
“ALTARUL” = Locul unde au acces toate seminţiile lui Israel: A luat douasprezece pietre, dupa numarul semintiilor fiilor lui Iacov, caruia Domnul ii zisese: „Israel iti va fi numele” si a zidit cu pietrele acestea un altar in Numele Domnului.(1Împ.18:31-32a).Fiecare individ, fiecare seminţie din Israel are dreptul la altar.
Prin dregerea “ALTARULUI” Ilie a întors inima şi privirea copiilor lui Israel înspre Dumnezeu, căci prea mult priviseră în alte direcţii (1Împ.18:22-29).
***Chemarea la “ALTAR” e o chemare care trebuie să se repete şi astăzi; Bisericile, familile, indivizi, prea mult s-au îndepărtat de “ALTAR”, prin neglijenţă am coborît de la starea părtăşiei cu Dumnezeu, L-am respins pe Adevăratul Dumnezeu, căruia trebuie să îi dăm închinare şi ne închinăm lucrurilor peritoare şi fiinţei umane care trece aşa de repede. Confortul, numele, poziţia au fost sîmburi care au ros adînc în inima noastră îndepărtîndu-ne de “ALTAR”.
*E nevoie de o chemare înapoi la smerenie, umilinţă, căci cu adevărat aceştia sunt oameni car devin închinători adevăraţi: daca poporul Meu, peste care este chemat Numele Meu se va smeri, se va ruga si va cauta fata Mea, si se va abate de la caile lui rele – il voi asculta din ceruri, ii voi ierta pacatul si-i voi tamadui tara. (2Cron.7:14).
*E nevoie de o intervenţie a braţului puternic a lui Dumnezeu , ca prin catastrofe, neajunsuri, lipsuri să ne facă să căutăm din nou „ALTARUL” părăsit de multă vreme.

CONCLUZIE:
*Un altar dres, reconstruit..
*Un popor întors cu faţa spre „ALTAR” spre Dumnezeu.
*O lucrare făcută după Cuvîntul Domnului.
*O rugăciune plină de smerenie şi umilinţă.
***Au fost punctele principale care au determinat pe Dumnezeu să trimită ploaie.
-Cît mai stăm în necaz, cît ne mai complacem în situaţia îngrozitoare în care ne aflăm, o mică schimbare va aduce marii binecuvîntări.
~străinişicălători~
(duţu)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s