CAND SI INTRE APOSTOLI NU ESTE INTELEGERE….

CE PUTEM INVATA DE LA O NEANTELEGERE FRATEASCA (Fapte.15:36-41).

Este in natura omeneasca ceva care ii face pe oameni sa nu fie de acord in tot deauna,chiar aceasta ne face sa intelegem caci suntem oameni dar in acelasi timp foarte diferiti,in felul in care interpretam lucrurile,in felul in care gandim,in felul in care ajungem sa facem un lucru  ,chiar bun dar pe mai multe cai ajungand tot la acelasi rezultat.

Ce putem sa invatam din neantelegerea pricinuita intre apostoli:

 

1.NEANTELEGEREA ESTE INEVITABILA

Oameni sunt diferiti,femeia e diferita de barbat si barbatul diferit de femeie,chiar si slujitori altarelor sunt foarte diferiti.

 

2.NEANTELEGEREA POATE SA DISTRUGA .

Neantelegerea distruge:

–rupe legaturile prieteniei ,in familie,intre prieteni,in Biserica si in lume.

-creaza ziduri de netrecut –nu se mai pot vedea suporta,intalni oameni care nu sunt de acord.

-produce dusmanie ,ura e unealta cu care se lupta in amandaoua partile care nu se pot intelege.

-uneori este asa de periculoasa intrucat nu mai pot sa locuieasca impreuna.

 

3.NEANTELEGEREA APARE SI INTRE SFINTI

Pavel si Barnaba erau apostoli.

Amandoi sunt modele de urmat pe calea lui Hristos,unul dintre ei merge asa de departe incat spune cu tarie:”calcati pe urmele mele intrucat si eu calc pe a lui Hristos”.

Aveau vederi diferite si prioritati diferite.

Pavel avea o gandire misionara.

Barnaba ave o gandire prieteneasca.

Chiar daca sunt eroi credintei noastre ,trebuie sa realizam caci sunt tot oameni.

Maturitatea spirituala nu face sa dispara personalitatea noastra ,(ci personalitatea,caracterul trebuiesc cultivate si tinute in frau).

Chiar daca suntem spirituali vorbind, neantelegerile pot sa apara din cauza gandiri asupra felului de propovaduire si prioritati in evanghelie.

Pavel avea o gandire fixata in a vea grija de ce a castigat pentru Hristos.

Barnaba avea gandirea promovari de noi misionari tineri care sa duca mai departe Evanghelia si de aceea a insistat pentru Marcu.

 

4.NEANTELEGERILE NU TREBUIE SA PUNA CAPAT SLUJIRI (vers.39b-41).

Fiecare si-au inteles chemarea in slujire si chiar daca au pasit pe caii diferite ;unul spre Cipru celalalt spre Siria si Cilicia, ei nu au plecat fara acordul Biserici si rugaciunea Biserici pentru binecuvantarea lor in calatoriile misionare care vor mai urma: “dupa ce a fost incredintat de frati in grija harului Domnului”(vers.40) .

Au ramas cu acelasi scop in slujire: intarind bisericile(vers.41).

 

 

5.NEANTELEGERILE NOASTRE NU IL OPRESTE PE DUMNEZEU DIN ATINGEREA PLANULUI SAU.

E adevarat nu e frumos sa fie neantelegeri intre frati ,uneori asa trebuie sa fie . Dumnezeu are planuri impotriva caror stam chiar noi;poate ve-ti fi de acord cu mine;Biserica este chemata sa iasa afara dintre zidurile ei si sa raspandeasca Evanghelia,in schimb suntem foarte confortabili in fotolile biserici si in orasu multimi de oameni nu aud evanghelia in cartierul lor nu exista nici o biserica,atunci se intampla o neantelegere si se deschide o biserica in cartier (E ADEVARAT CA NU SUNA BINE DAR INCAPATINAREA DIN NOI NU NE LASA NUMAI IN FELUL ACESTA) .

*** De alta parte, stim ca toate lucrurile lucreaza impreuna spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, si anume spre binele celor ce sunt chemati dupa planul Sau. (Rom.8:28).

 

Totusi cat atarna de noi : Daca este cu putinta, intrucat atarna de voi, traiti in pace cu toti oamenii. (Rom.12:18),si eu adaug mai ales cu frati de aceiasi credinta.

~strainisicalatori~

(dutu)

Un gând despre „CAND SI INTRE APOSTOLI NU ESTE INTELEGERE….

  1. corec spus, imi place logica, eu am o intrebare cine a risipit prima data
    adunarea?? ca la inceput erau adunari, si dupaia au devenit biserici, la inceput erau apostoli si diaconi, pe urma presbiteri, si mai pe urma zilele noastre pastori, reverenzi, doctori, si cum e vb aia unde sunt mai multe moase buricul copilului ramane netaiat, tot asa unde sunt multi doctori se moare l agreu in biserica de boli, pentru ca sunt pareri diferite in ce fel de tratament trebuie adus bisericii…. acum sa revenim la subiectul de mai sus, e necesar de cele mai ulte ori sa se rupa bisericiile si sa iasa din matca, e ca si orice cultura pana nu a ajuns la o oarecare cunostinta nu s-au dus peste altii sa ii cotropeasca, pentru ca nu au avut de dovedit nimic, tot asa si cu bisericiile pana nu ajung l ao oarecare cunostiinta nu se rup, pentru ca nu cunosc ca se poate si mai bine sau si mai mult, referitor la Pavel si Barnaba, ei pe subiectul care s-au certat era Ioan Marcu nepotul lui Barnaba care i-a parasit l aun moment dat si dupaia cu cainta s-a intors si Pavel nu a putut sa il ierte un timp indelungat cam 18 ani, si pe Barnaba l-a iertat putin mai repede cam undeva in jur de 15 ani, si sa nu uitam ca si Apostolul Pavel care zicea lucruri foarte indrasnete, ,, calcati pe urmele mele intrucat si eu calc pe urmele mantuitorului, la acest subiect a dat dovada de ipocrizie, dar mai tarziu si el s-a pocait de asta chemandul pe Ioan Marcu tirmitand vb sa vina la el ca era inchis si stia ca timpul lui era foarte aproape, dar nici atunci nu a dat dovada prea demna pentru ca nu a spuso sincer si clar auceti-l pe Ioan Marcu sa ma impac cu el pentru ca sunt atatia ani in care nu am putut sa il iert si ar fi timpul pentru ca zilele-mi sunt scurte si vreau sa ma impac cu el ca sa pot sa fiu mantuit, ca fara iertarea oponentiilor nostri nu vom putea sa vedem cerul cu nici un chip, deci chestia asta la apostolul Pavel eu zic ca nimeni sa nu calce pe urmele lui, Pavel a fost repede la manie si avea manii de durata, , deci la acest capitol nimeni sa nu calce pe urmele Apostolului Pavel

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s