“ARUNCATI MREAJA IN PARTEA DREAPTA …SI VETI GASI”

DE CE IN PARTEA DREAPTA?

blogul lui "DUTU"

blogul lui „DUTU”

*Cuvantul de aur:  El le-a zis: „Aruncati mreaja in partea dreapta a corabiei si veti gasi.” Au aruncat-o deci si n-o mai puteau trage de multimea pestilor. (vers.6).

Istoria ucenicilor poate sa fie istoria fiecarui dintre noi. Dupa o noapte grea pentru ucenici ,care erau pescari de meserie se intorc din largul Mari Tiberiadei cu barca goala ,fara peste.

Marea Tiberiadei pentru cei mai multi dintre ucenici a fost locul unde isi desfasurau activitatea zilnica.

Pentru ei pescuirea insemna mai mult decat un  sport, o distractie ;insemna meseria de o viata,mostenita de la parinti.

Pentru ei ,pestele insemna mai mult decat un peste prajit ;insemna painea de fiecare zi pentru familie,banutul pentru nevoile necesare a unei famili,si acum se intorc cu mana goala.

*Ce noapte grea ,poate furtuna,poate liniste pe mare,doar o noapte nedormita, aruncand mrejile de o parte si alta a corabiei,tragand afara din apa mreja si cand sa vada peste de fiecare data nimic,nici un peste. Prorbabil s-au intrebat,ce am facut rau,de cand am fost cu Isus aprox.3 ani  si jumatate ne-am pierdut experienta,nu mai sant pesti,unde am gresit?

Erau obositi ,tristi,dezamagiti si spre suprinderea lor cineva de pe  tarm le striga: „Aruncati mreaja in partea dreapta a corabiei si veti gasi.”

Atat ne mai trebuia,un drumet sa ne mai invete despre pescuit ,cand noi suntem profesionisti!!!,ne mai si intreaba daca avem ceva de mancare.

DE CE A FOST IMPORTANT SA ARUNCE MREAJA IN PARTEA DREAPTA A CORABIEI.

1.AU FOST IN NEVOIE.

Nevoia de a se intoarce acasa cu peste,ia obligat sa asculte de strainul de pe  tarm. Intocmai ca si  cel ce se ineaca se prinde de orice fir de iarba numai sa se salveze,nevoia de a avea peste dupa o noapte de faliment ,ia obligat pe ucenici sa mai incerce inca o data.

2.A FOST ULTIMA SANSA INAINTE DE A AJUNGE LA TARM.

Se apropiau de tarm ,mai aveau doar ,doua sute de coti; pesti erau in largul mari dar au decis sa mai incerce  inca o data, decizie care a fost urmata de success ;multi pesti 153.

3. A FOST FELUL IN CARE L-AU DESCOPERIT PE STRAINUL DE PE TARM.

In urma ascultari de strain ,ucenici au descoperit in strainul de pe  tarm nu altcineva decat pe “Domnul”,Ioan a spus lui Petru: „Este Domnul!”

4.PENTRU UCENICI,ARUNCAREA MREJEI IN PARTEA DREAPTA A INSEMNAT:

-Demonstrarea ascultari.

-Au demonstrat ca profesia(umanul) nu e suficient e nevoie de Isus.

-Bucurie-belsug.

-Sfarsitul falimentului.

-Hrana pentru familie.

-Incom (venit,bani) pentru casa.

5.A INSEMNAT O LECTIE.

-Lectia ascultari:Ascultare si supunere fata de Domnul,este urmata de binecuvantari,sa nu te astepti sa fi binecuvantat daca te ridici impotriva lui Dumnezeu (fara sa predic o evanghelie a prosperitati,dar e drept ca Dumnezeu sa binecuvinteze pe cei ce Il binecuvinteaza,in bunatatea lui El nu ii uita nici chiar pe cei rai sa ii binecuvinteze – sub simplul motiv ,sa nu poata sa spuna n-am avut si acestea m-a incurcat in a te sluji.).Binecuvantarile  vin in urma ascultari.

-Lectia implicari: De si a fost tarziu,dupa o noapte grea, ucenici au realizat ca nu se pot descurca singuri,l-au lasat pe strain sa se implice in problemele lor.

-Lectia neputintei.lectia cand iti admiti neputinta si iti vezi slabiciunea:L-au intalnit pe Dumnezeu la capatul resurselor lor, e trist ca noi incercam toate resursele ce le avem ,toti prieteni si la urma apelam si la Dumnezeu. Cu toate acestea chiar daca il folosim ca si  pe o roata de rezerva in bunatatea Lui el ne izbaveste din incurcaturile vietii

CAND IL DESCOPERI PE DOMNUL..

Uiti de peste,nu iti mai pasa de multimea pestilor ci alergi sa-L intalnesti pe El stiind ca la El se gasesc belsug de binecuvantari. Intocmai a facut si Petru.

*Ceva interesant;Relatia dintre Isus si ucenici a inceput cu o minune si s-a terminat (omeneste vorbind) dupa 3 ani si jumatate tot cu o minune.

*Vrei sa prinzi “peste”,vrei sa ti se resolve problemele fa  ce iti spune Isus: „Aruncati mreaja in partea dreapta a corabiei (a problemei tale) si veti gasi.”

~strainisicalatori~

(dutu)

Lasă un comentariu