COPILUL ARE NEVOIE DE DRAGOSTEA TA

IUBIREA E VIRTUTEA CARE TREBUIE SA FIE CULTIVATA IN VIATA COPIILOR (Efeseni.6:1-4)

*Parintele este o carte deschisa pe care copilul o citeste in fiecare zi. Ce citeste copilul tau,cand priveste in cartea vietii tale? (dutu)

1.IUBIRE INSEMNEAZA TIMP

Iubirea se demonstreaza prin timpul pe care il petreci cu copii tai.

In timpul vitezei in care ne aflam sa calculate ca un tata din toata graba lui se opreste si sta de vorba cu copilul lui ,numai 10 minute din 24 de ore,il mai vede cand doarme si il priveste cand pleaca la lucrul dar nu se intampla de fiecare data.

Iubire fata de un copil;insemneaza timp petrecut impreuna cu acel copil.

Iubire fata de un copil;inseamna timp pentru a discuta cu acel copil.

Copii vreau sa vada ca parintele isi face timp si pentru el.Ne facem timp pentru atatea lucruri materiale(e adevarat ca noi credem ,ca tot ce vom agonisi e  pentru ei) uitam sa ne facem timp pentru valoarea pe care Dumnezeu ne-a daruit-o :copiii.

Cand copii,vad cat timp ne rezervam pentru ei ajung la urmatoarea concluzie:”Tatal meu nu isi face timp pentru mine ,insemneaza ca nici nu ii pasa de mine”…

Cand vom pleca din lumea aceasta,oameni,vor uita cine am fost,ce masina am condus,in ce casa am locuit,dar vor privi copii nostri  si vor spune :”Tu semeni cu cutare nu esti copilul lui?”Oamenii vor privi investitia noastra copii,nostri isi vor da seama cat de valorosi au fost pentru noi.

2.IUBIRE INSEMNEAZA ASCULTARE

Copilul trebuie ascultat.

Se spune ca un copil pana la aproximativ 15 ani are peste 500.000 de intrebari pe care le-a pus sau ar vrea sa isi intrebe parinti. Pentru cate din acestea ti-ai luat timp sa  il asculti ,si   sa ii raspunzi. Copii vreau timpul nostru si sa le acordam atentia noastra.Copilul vrea sa stie, sa invete,asculta-l caci ani copilariei sant plini de curiozitati.

3.IUBIRE INSEMNEAZA PRACTICA ,UCENICIE ,TRAINING

Parintele e o carte deschisa pentru copil. Fara sa ne dam noi seama,copilul nostru ne citeste in fiecare zi ,si intr-o zi ne vom vedea urmele…

Pavel ne spune sa ii crestem in mustrare si in invatatura Domnului (vers.4)

Viata noastra va fi o imitatie a copiilor nostri ,avem noi un loc de rugaciune,ne adunam familia la rugaciune,studiu ,cantare,acestea sunt amintiri ale copilului ce vor ramane peste ani in mintea lui si intr-o zi le va pune in practica ori cel putin vor fi puncte de pornire pentru o viata fericita.

Relatia copiilor cu Dumnezeu trebuie sa inceapa de acasa,si  sa vada in parinti un model de traire pentru Hristos.In Biblie citim: Invata pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze, si cand va imbatrani, nu se va abate de la ea.(Prov.22:6)

4. IUBIRE INSEMNEAZA IERTARE

Nici unul dintre noi nu am crescut in case “perfect sfinte” in fiecare familie mai sunt si fisuri,dar in casa se invata :”a iubi insemneaza a ierta”

IUBIRE INSEMNEAZA PERSPECTIVA DE VIITOR.

Copilul e vitorul de maine al familiei al societati,al biserici,croieaza un vitor fericit prin comportarea ta.

~strainisicalatori~

(dutu)

Lasă un comentariu