BINECUVÎNTĂRI ÎN CASA CELUI CARE SE TEME DE DOMNUL 2.

BINECUVÎNTĂRI ÎN CASA CELUI CARE SE TEME DE DOMNUL 2.    (Ps.128:1=6)     By David (duţu) Miclea

***ÎN CASA BINECUVÎNTATĂ EXISTĂ UN OM BINECUVÎNTAT, O FEMEIE BINECUVÎNTATĂ ŞI COPII BINECUVÎNTAŢI.***


*Cuvîntul de aur: Ferice de oricine se teme de Domnul si umbla pe caile Lui! (Ps.128:1).

2. O NEVASTĂ BINECUVÎNTATĂ.

Societatea zilelor noastre se crede o societate liberă, indepedentă (căci robia, sclavia a dispărut de mult) cu toate aceste poate o să vă suprindă faptul dacă vă spun că astăzi suntem înrobiţi, sclaviţi (îndobitociţi unii) mai mult ca in epoca de piatră ori de lemn, or…
Cum simplu, lumea este controlată, stăpînită de mass media, 24 de ore din 24 de ore, controlul a devenit aşa de mare de nu mai putem să găsim niciodată originalul, cu toate acestea omul rămîne să fie controlat, crede, se conformează întocmai…
Ca să fiu mai explicit: zilele acestea undeva în Ucraina a fost doborît (a căzut, s-a prăbuşit un avion murind aproape 300 de oameni. Ştirile au început să anunţe, cel puţin în locul unde mă aflu, de dimineaţă şi pînă la amiază aceiaşi placă, nimic nou dar nu s-a oprit parcă nici reclame ca de obicei nu erau (din cauza situaţiei tv e deschis toată ziu – nu ca aş fi un amator al tv.) La ştirile care încep la ora 4 după amiaza lucrurile s-au schimbat cel care raporta a spus am auzit eu, şi cred că atît înţeleg :)))) Prima imagine spunea a fost luată de oameni satului (a arătat imaginea) apoi a arătat mai multe imagini spunea care au apărut pe you-tube, imagini puse de oameni neprofesionişti luate cu telefonul cellular, continua: e trist că s-au pus asemena imagini, căci amintesc cuvintele lui, sunt imagini “ne filtrate”. Cuvîntul “ne filtrate” imi spune căci ei vreau să transmită numai ce ei vreau să fie “filtrate de ei” . In concluzie, vrei să ştii realitatea fii pe fază dute la faţa locului şi te înteresează pe viu dacă nu, nu îţi încărca inima, mintea cu gunoaie, oameni buni e prefabricat = înţălegeţi..
Un proverb spune :”ce e frumos şi lui Dumnezeu îi place” , ce vreau să vă spun oameni se uită la tv, vad nişte persoane, frumoase, cu o faţă ca la carte (pictate domnu’le, cu dinţi albi strălucitori) atunci începe lupta să devină ca acele persoane, slabe, frumoase, dinţi albi, şi beţi sclavi ai ştirilor încep lupta asupra cărei situaţi nu vor cîştiga, aşa ceva nu există, feţi frumoşi şi zîne nu sunt numai în cărţile lui Petre Ispirescu, în realitate dinţi sunt vopsiţi nu devin aşa albi în urma spălatului, poate cu bleci, dinţi spălaţi devin curaţi nu albi… Haideţi că mă opresc aici poate m-ati înţeles ce am vrut să spun (cei înţelepţi, cei care vor să mă înţeleagă) pentru cei fără minte nici nu ma omor căci ei tot nu vor înţelege, înţelegi de ce : n-au minte domnu’le…
Deci nu lăsa ca filmele, ziarele revistele ştirile, tv să te domine, să te robească, să îţi modeleze fiinţa şi gîndirea ta, ca femeie, ca bărbat, trebuie să înţelegi că dragostea arătată în filme, frumuseţea prezentată la reclame, e doar numai o formă prin care eşti controlat(ă).
În realitate nu sunt supermeni, nici feţi frumoşi, nici Iliene Cosînziene, nici Neckita, femeia care îşi dominează bărbaţii, şi care a devenit un model de trăire pentru multe femei al societăţi în care trăim.
***Nu uita tu eşti o fiinţă reală , trăieşte realitatea, nu umbla cu capul în nori, nu trăii în fantezii, că vei ajunge tu însuşi o fantezie:)) asta e realitatea..

***** LINIA DE DIFERENŢĂ DINTRE NEVASTĂ ŞI FEMEIE. (după dicţionarul romȃnesc).
NEVASTA…
*NEVÁSTĂ= Femeie măritată În mod specific pentru soție.
*NEVÁSTĂ = soție.
*NEVÁSTĂ = femeie specific care a fost mireasă.
*NEVÁSTĂ = Persoană de sex feminin în raport cu bărbatul ce i-a devenit soț, adică soție căre a primt propunerea de căsătorie, a acceptat propunere a devenit femeie căsătorită; nevasta celui cu care a acceptat să se căsătorească.
*NEVÁSTĂ = a fost mireasă, azi soţie legată de bărbat prin căsătorie.
*NEVÁSTĂ = nevastă, soție, viță
FEMEIA…
-FEMÉIE = Persoană adultă de sex feminin; muiere.
-FEMÉIE = Persoană de sex feminin căsătorită,urmat de determinări în genitiv sau de un adjectiv posesiv) Soție, nevastă
-FEMÉIE =. muiere, nevastă cu fustă. (O ~ cu un copil.)
-FEMÉIE = femeie de serviciu ,servitoare.
-FEMÉIE = femeie de stradă
-FEMÉIE = Persoană matură de sex feminin.
-FEMÉIE = în casă femeie angajată, în trecut, pentru treburi gospodărești.
-FEMÉIE = Persoană de sex feminin care și-a pierdut fecioria.

***Concluzia dintre femeie şi nevastă după dicţionar se poate rezuma la cîteva cuvinte:
(a) Femeia (un cuvînt nu prea la inimă) e o fiinţă cărei i-ar place să fie liberă, să nu fie legată, indepedentă pentru care trebuie să aibă curajul de a fi tu însuţi, chiar şi atunci când ceilalţi te judecă sau nu sunt de acord cu tine.
(b) Nevastă -un cuvînt mai la inimă .

***** NEVASTA BINECUVÎNTATĂ ESTE:
(a) NEVASTA CONDUSĂ DE PRINCIPII SĂNĂTOASE PENTRU PĂSTRARE FAMILIEI. (Ps.128:1-6) E O BINECUVÎNTARE.
(este femeia care acceptă să aibă bărbat şi pentru care indepedenţa nu e o stare de viaţă, ci mai degrabă depedenţa).
-femeia care acceptă ca cineva (soţul) să aibă autoritate în casă prin:
*înţelegere = atunci cînd ai acceptat căsătoria ai acceptat şi trăirea după anumite reguli, la care sunt convins(am auzit ca unii tineri pun şi întrebarea aceasta: “care va conduce? În mîinile cui sunt frîiele familiei? Şi răspunsul parcă îl dau şi unul şi celalalt la fel: voi asculta de tine, cum vei face va fi bine…) trist ca după în unele famili lucrurile se schimbă.
*femeia care acceptă autoritate Scripurală: caci barbatul este capul nevestei, dupa cum si Hristos este Capul Bisericii, El, Mantuitorul trupului. (Efes.5:23).

(b) NEVASTA CARE ÎŞI ACCEPTĂ DESTINUL HOTĂRÎT DE DUMNEZEU DE LA ÎNCEPUT(naştere de copii).E O BINECUVÎNTARE (Psalmistul spune- o viţă roditoare).
-Mai uşor se creşte orice vietate dar nu un copil, mai uşor şi tot mai des auzi cuvintele despre anumite vietăţi care trăiesc pe lîngă casa omului: aceştia sunt copii mei (pentru care plătesc enorm de mult) dar nu auzi şi nu se acceptă, cuvintele spuse de Dumnezeu femeii încă din Eden: Femeii i-a zis: “…vei naste copii” (Fac.3:16).
-Apostolul Pavel scoate în evidenţă lucrul acesta deşi despre versetul acesta sunt multe de spus:Totusi ea va fi mantuita prin nasterea de fii, daca staruie cu smerenie in credinta, in dragoste si in sfintenie. (1Tim.2:15).
– Nevasta ta este ca o vita roditoare inauntrul casei tale (vers.3a).

(c) NEVASTA PENTRU CARE COPII NU SUNT O POVOARĂ E BINECUVÎNTATĂ
-Are bucuria să vadă copii fericiţi lîngă ea, de fapt toată strădania ei este îndreptată spre bucuria copiilor ei = copiii tai stau ca niste lastari de maslin imprejurul mesei tale. (vers.3b).
-Mama mea a crescut o mulţime de copii, dar nici odată n-am auzit spunînd cuvinte de blestem la adresa noastră a copiilor ci mai degrabă, era bucuroasă şi se jertfea pentru fiecare din noi, chiar dacă noi nu apreciam atunci efortul enorm pe care îl depunea.

(d) NEVASTA PENTRU CARE FAMILIA E O PASIUNE E O BINECUVÎNTARE
-Cel mai bine se vede lucrul acesta în cartea Proverbe.31:10-31)
*Ea însuşi este mai de pret decat margaritarele (nu decît unu mărgăritar ci decît mai multe) (vers.10).
*Ea a devenit fiinţa de încredere pentru soţul ei (vers.11a), încredere căpătată în urma acţiunilor ei:
-ştie să chivernisească lucrurile (vers.11b).
-are gînduri de bine pentru familie (soţ,copii) de prosperitate (vers.12).
-descurcăreaţă şi harnică (vers.13).
-o albină, care aduce pollen în stupul familiei (vers.14).
-pentru ea somnul nu e o obţiune, şi lenea nu e felul de a trăi (vers.15a)
-organizatoare, calculată (vers.15b)
-e gata de acţiune de afaceri cinstite (vers.16).
-plină de curaj şi hărnicie (vers.17-19,21-22,24).
-nenorocitul, lipsitul, săracul, pentru ea nu e o povoară, ci o oportunitate de a face un bine, de aş exprima credinţa (vers.20).
-îmbrăcămintea care o caracterizează e tăria şi slava dobîndită (vers.25a)
-priveşte viitorul fără teamă, chiar ride de ziua de mine (vers.25b).
-aprecierile pentru ce face sunt răsfirate peste familia întreagă- bărbatul bine văzut (vers.23).
-gura ei este plină de înţelepciune, şi vorbele sunt plăcute şi calculate. (vers.26).
-e trează şi vegehatoare, grijulie ca pînea leneşului să n-a jungă în casa ei (vers.27).

(e) NEVASTA CARE SE TEME DE DOMNUL ŞI CARE ÎŞI MERITă PE DREPT LAUDELE ADUSE ESTE O BINECUVÎNTARE
-Copii o numesc fericită (Prov.31:28a).
-Bărbatul de dimineaţă are cuvinte de apreciere, de laudă pe drept meritate spunînd cuvinte pline de dezmerdare: “Multe fete (nevasta a ajuns desmerdata = fetiţa mea) au o purtare cinstita, dar tu le intreci pe toate.” (Prov.31:28-29).
-Pînă la urmă cuvintele de laudă chiar drepte sunt prea sărace pentru a fi folosite, faptele o scot în evidenţă: (Prov.31:31).

VA URMA…
~strainisicalatori~

Lasă un comentariu