“COCOSUL PREDICATOR”

UN MESAJ ADUS DE UN COCOS.(Luca.22:60-62) SI UN APOSTOL RECUPERAT SI RESTAURAT DE DOMNUL (Ioan.21:1-25).

blogul lui "DUTU"

blogul lui „DUTU”

*Cuvantul de aur: Si a iesit afara si a plans cu amar. (Luc.22:62)

Dumnezeu vorbeste  omului in diferite feluri, El vorbeste prin vise,prin vedenii de noapte,cand dorm in patul lor (Iov 33:15) .

Daca se intampla ca omul sa cada in lanturi si sa fie prinsi in legaturile nenorocirii, Le pune inainte faptele lor, faradelegile lor, mandria lor. Ii instiinteaza ca sa se indrepte, ii indeamna sa se intoarca de la nelegiuire.  Daca asculta si se supun, isi sfarsesc zilele in fericire si anii in bucurie.Daca n-asculta, pier ucisi.. mor in orbirea lor.(Iov.36:8-12).

Petru era prins la focul batjocoritorilor ,era legat cu legaturile conversatilor murdare,si putea sa moara in orbirea intunerecului ce il inconjura…

Dar Dumnezeu nu doreste moartea pacatosului ci mai degraba il vrea intors de pe caile ce duc la pierzare,de la nenorocire, ca sa traieasca (Ezec.18:23;33:11).

DUMNEZEU ARE METODELE LUI DE INSTINTARE.

Am citi de un om care s-a dus intr-o biserica nu era pocait,obosit fiind si in caldura a adormit fara sa poata asculta mesajul Evangheliei. Caldura din biserica i-a deranjat pe multi si unul deschide un geam sa mai intre aer,odata cu aerul proaspat a intrat si o musca care sa  dus drept la omul nostru  care dormea,nelasandu-l in pace pana ce s-a trezit…

Cand s-a trezit aude vocea predicatorului care spunea cuvintele: „Desteapta-te tu care dormi, scoala-te din morti, si Hristos te va lumina.” (Efes.5:14),omul s-a trezit si trezit a fost pentru tot deauna,avea el sa marturiseasca mai tarziu:”eu m-am intors la Dumnezeu datorita unei muste”.

Pentru trezirea lui Petru ,Dumnezeu nu trimite un predicator de elita,care sa ii prezinte pe puncte o predica despre :’Cei sapte pasi ai caderi lui Petru”,ci se foloseste de glasul unui “cocos”.

Da cred ca ma auzi bine :Un predicator Cocos…

PREDICATORUL “COCOS” IN ACTIUNE.

-Predicatorul isi incepe predica cand inca Petru isi continua actul lepadari lui fata de Hristos (vers.60a) „Omule, nu stiu ce zici.”

-Cocosul il face constient pe Petru de starea in care se afla in clipa aceeia – se lepadasera de Isus si cocosul incepea sa cante (vers.60).

-Cocosul ii aduce un mesaj al pocaintei – s-a trezit Petru din orbirea de care era cuprins si a privit inspre pridvorul unde era Isus.

-Cocosul din gradina vecinului ii transmitea lui Petru un mesaj de trezire: Petre scola-te  nu mai dormi ca te adancesti in pacat.

-Cocosul ii aduce un mesaj al sperantei – Petru si-a adus aminte de vorba lui Isus (mai am o speranta,El stia, ma voi intoarce la El, pentru ai cere iertare, ca am gresit inaintea Lui…).

-Tot predicatorul “Cocos” il duce pe Petru pana la lacramile pocaintei – a iesit afara si a plans cu amar…

*Un cocos il trezeste pe Petru ca apoi Hristos sa-l ierte, sa-l recupereze si la urma de tot la tarmul Marii Tiberiadei sa  il si restaureze in slujba apostoliei.

~strainisicalatori~

(dutu)

Lasă un comentariu